Filmlike – Valot, kamera, blogi!

Miksi panostaa videomarkkinointiin?

Aug 20, 2020 2:06:12 PM / by Filmlike


Filmlike_videomarkkinointi_blogi

Videon jalansija tämän päivän markkinointimaailmassa on tukeva, ja se mitä todennäköisimmin säilyttää asemansa ja jatkaa kasvuaan viime vuosien tapaan. Jäätkö kilpailijoiden jalkoihin, jos et panosta siihen itse? 


Videolla voitat huomion

Kukapa meistä ei pysähtyisi sosiaalisessa mediassa hetkeksi, kun feedissä rullaa vastaan video? Olemme kuitenkin myös aika armottomia: ellei sisältö vetoa meihin hetkessä, jatkamme matkaa. Video pysäyttää meidät, ja on erinomainen keino tavoittaa ja kertoa enemmän, näyttävämmin ja vaikuttavammin kuin vain kuvan ja tekstin avulla. Kuten kaiken markkinointimateriaalin, myös videon täytyy ilmentää brändin laatua ja sopia yrityksen ilmeeseen.  

Markkinoinnissa videon käyttö on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana moninkertaiseksi, ja se on nykypäivänä yksi tärkeimmistä välineistä asiakkaiden tavoittelussa. Videon merkitys korostuu erityisesti kuluttajapuolella, mutta myös yrityspuolella video avaa aivan uudenlaiset mahdollisuudet esimerkiksi oman tuotteen tai palvelun esittelyyn. Myynti helpottuu kuin itsestään, kun kerrot hyvillä materiaaleilla potentiaaliselle asiakkaalle nerokkaasta ratkaisustasi.


Asiakas kiinnostuu katsomaan videosi, kun se vastaa hänen tarpeeseensa. Annat yrityksestäsi vakuuttavan ja varteenotettavan kuvan potentiaalisena palveluntarjoajana, kun videon laatu, ilme ja sisältö kohtaavat brändisi ja tavoitellun yleisön kanssa. B2B- ja B2C-puolilla kanavat, joissa videota käytetään markkinointitarkoituksissa, saattavat hieman erota toisistaan, mutta yksi asia on yhteinen: videon voima sekä B2B- että B2C-kentillä on jo kiistaton. Tästä kertovat selvää faktaa esimerkiksi eri tutkimukset. 

Videomarkkinoinnin lukuja yritysten ja kuluttajien tavoista 

Brittiläinen animaatiovideoihin keskittynyt Wyzowl on koonnut videomarkkinoinnin statistiikkaa vuosittain kuuden vuoden ajan. Heidän tutkimuksensa ovat alalla laajalti seurattuja, ja ne keskittyvät sekä yritysten että kuluttajien näkemyksiin. Vuoden 2020 tutkimukseen vastasi yli 650 markkinoinnin ammattilaista tai kuluttajaa.
Filmlike_blogi_videomarkkinointi_nuoli
Tulokset kertoivat, että yrityksistä 85 % käyttää videota markkinoinnin välineenä. Jos kelataan muutama vuosi taaksepäin, luku oli vain 63 % (2017). Video on myös tärkeä osa markkinointistrategiaa 92 %:lla vastaajista, ja lähestulkoon kaikki videota markkinointivälineenään käyttävät aikovat jatkaa formaatin käyttöä.

Kuluttajien nykytottumuksia kuvaa esimerkiksi se, että 96 % vastaajista on katsonut explainer-videon (selitysvideon) tutustuakseen paremmin tuotteeseen tai palveluun. Lyhyt video on mieluisin tutustumiskanava 66 %:lle kuluttajista, kun taas vain 18 % mieluummin lukee asiasta tekstimuodossa netistä, artikkelista tai postauksesta. Ohjekirjan lataamisen suosio on jo aika pieni: enää vain 3 % vastaajista suosii tätä vaihtoehtoa. 

Ihmiset myös herkemmin jakavat ystävilleen juurikin videomuodossa olevaa sisältöä. Tällä hetkellä viikkotasolla katsotaan keskimäärin 16 tuntia videosisältöjä verkossa, eli jopa reilun kaksi tuntia päivässä. Katsottujen videosisältöjen tuntimäärä on kahdessa vuodessa kasvanut peräti 52 %. Wyzowlin mukaan kuluttajien toive on brändien videosisältöjen määrän kasvu.

(Kaikki luvut: 
Wyzowl: Video Marketing Statistics 2020)

Laadukasta sisältöä tehokkaasti 

Wyzowlin luvut kertovat vahvaa tarinaa siitä, miten tänä päivänä videota yrityskäytössä ei voi  helposti sivuuttaa ja jättää tekemättä enää kuin harvoilla toimialoilla. Video on formaattina ottanut paikkansa, asiakkaat pitävät siitä, ja videosisältöjä tehdään selvästi enemmän kuin muutamia vuosia sitten.

Tässä yhtälössä nousee esiin tuttu sanonta: erotetaan jyvät akanoista. Hauskan somessa leviävän kissavideon laadulla ei ole juurikaan merkitystä, mutta kun luot yrityksesi tarinaa ja ilmettä, ei ihan mikä tahansa tuotantotapa ole välttämättä järkevä. Työnantajamielikuvaan pääset vaikuttamaan olemalla somessa helposti lähestyttävä juurikin vapaammin tuotetun videon myötä, ja monilla aloilla tämä varmasti toimiikin erinomaisesti osana kokonaisuutta. 


Varsinaisessa markkinointistrategiassa kannattaa miettiä mahdollisuuksien mukaan pidemmällä tähtäimellä omat videotuotannon tarpeet. Silloin pystyt helpommin tuottamaan kerralla laajemman kokonaisuuden, jota voit hyödyntää eri aikoina ja eri kanavissa. Vaikka et tuottaisikaan koko vuoden videotarpeita yhdellä rykäisyllä, suosittelemme yksittäisen videon sijaan kokonaisvaltaisempaa pakettia. Yhden lopputuotteen sijaan tehdään samasta aiheesta erilaisia materiaaleja hyödynnettäväksi kuvina ja videoina: saat teaseria, somepätkää ja haastatteluita päävideon lisäksi. Näin säästät myös tuotantokustannuksissa, ja saat monipuolisen paketin eri käyttötilanteita varten.

Video kertoo sen, mihin sanat eivät riitä 

Vuonna 2020 moni asia onkin kääntynyt aika erilaiseksi kuin vuodenvaihteessa odotimme. Kaiken etänä elämisen keskellä videon merkitys korostuu entisestään, kun muuten sosiaaliset kontaktimme ja asioiden kokeminen livenä ovat pienemmässä roolissa. Visuaalisuuteen ja videoiden käyttöön erilaisissa käyttötarkoituksissa kannattaa tänä päivänä panostaa siitäkin syystä erityisen paljon. Ammattilaisten näkemysten avulla otat kaiken irti videotuotannon mahdollisuuksista.

Aloita vaikkapa miettimällä, miten videot sopivat omaan alaasi? Mitä esiteltävää teillä olisi, joka tulisi parhaiten esiin videon avulla? Seuraavaksi kannattaakin miettiä, millaiset resurssit itsellä on videoiden tuotantoon. Vai olisiko teille sopivampaa etsiä tähän sopiva kumppani? 

Filmlike_blogi_videomarkkinointi_play
Monet meidänkin asiakkaistamme haluavat olla itse mukana suunnittelemassa kokonaisuutta, mutta suuri osa haluaa antaa meille vain suuntaviivat, ja näin päästävät kokemuksemme ja näkemyksemme töihin. Ellet ole vielä aiemmin tilannut videotuotantoja tai et ole kokenut tuotantojen suhteen palkitsevia onnistumisia, kannattaa lukea aiempi blogimme, jossa listaamme 10 ohjetta videotuotannon maailmaan.

Video on tunnemedia. Viestinvälittäjänä video on ylivertainen, kun pelkkä sanallinen kerronta ei toimi riittävän hyvin. Formaattina se toimii kirjallista ilmaisua paremmin yli erilaisten rajojen, ja paikkaa tarvittaessa myös kielimuuria. Kerro meille, mitä haluat yleisöllesi kertoa, niin lähdetään yhdessä rakentamaan yrityksellesi entistä vahvempaa viestintää. 


Otat meihin helposti yhteyttä tästä klikkaamalla.

 

Tags: videotuotanto, asiantuntijanvinkit, videomarkkinointi

Filmlike

Written by Filmlike