Filmlike – Valot, kamera, blogi!

Liikkuvan kuvan sisällöntekijät

Jun 16, 2020 11:03:15 AM / by Filmlike

Pohjolankatu2
Kuvassa Filmliken kotikatu Helsingin Käpylässä kesäkuussa 2020.

Kohtaamme usein saman kysymyksen. Miten voi olla mahdollista, että kourallinen videontekijöitä asioi maailman suurimpien yhtiöiden markkinoinnin kanssa? Itsenäisenä toimijana, ilman mainos- ja viestintätoimistojen myötävaikutusta. Tämä ei va
staa yleistä mielikuvaa tuotantoyhtiöistä, jotka nähdään teknisinä suorittajina ilman sisältöpanosta.


Syy lienee se, että me olemme Filmlikella ensisijaisesti sisällöntekijöitä, videotuotannon ammattilaisia. Teknisessä monikameratuotannossakin olemme usein tapahtumatuottajien tuki, jotka myötävaikuttavat sisällön muotoutumiseen. Tämä itsemäärittelyn kysymys, keitä me olemme, on noussut pintaan toistuvasti, joten pohdimme sitä yhdessä.

Filmlike_blogi_oivalluspalikatKokonaisvaltaisempi sisällöntuotanto inspiroi meitä ja keskinäisissä puheissamme korostuvat jatkuvasti sanaparit “merkitykselliset sisällöt” ja “omistajuus tuotantoihin”. Haluamme yhdessä tarjota asiakkaillemme monipuolista ja monikäyttöistä sisältöä, jota ideoimme ja tuotamme itse asiakkaan tarpeen mukaan. Tarvittaessa alusta lähtien kokonaispakettina sen sijaan, että tekisimme vain muiden tekemän kuvaussuunnitelman pohjalta kuvaukset. Silloin voimme tarjota ammattitaidostamme parhaan terän, josta asiakkaammekin eniten hyötyvät.

Näemme tarinankerronnan mahdollisuudet ja ideoimme parhaiten tarpeita vastaavat visualisointitavat intohimoisella ammattitaidolla. Olemme erikoistuneet teknologia- ja talousaiheisiin, mutta nämä eivät suinkaan ole ainoat pelikenttämme. Sydämemme sykkii kaikille tarinoille, jotka odottavat kertomistaan. Projektien monipuolisuus pitää mielemme virkeinä. Onkin ollut aivan mahtavaa tehdä töitä todella erilaisten projektien parissa eri puolilla maailmaa vuosien varrella.

Uusien tuulien kevät 

Vuonna 2020 Filmlike on laittanut uutta vaihdetta silmään, ja samalla tiimimme on muokkautunut hieman uudelleen. Sen lisäksi, että porukassa on monipuolinen osaaminen omasta takaa, meillä on erittäin hyvät yhteistyökumppaneiden verkostot, joista tarvittaessa täydennämme tiimiämme tilanteen mukaan. 

Koronakevät on muuttanut videotuotannon alaa ainakin hetkellisesti, ja me olemme olleet mielenkiintoisella aallonharjalla kulttuurituotannon suhteen. Olemme striimanneet teatteriesityksiä, livekeikkoja ja stand-upia – ja olleet tästä uudesta aluevaltauksesta samalla valtavan innoissamme. Pakkotilanne on luonut kulttuuritarjontaan uuden ajan, joka näyttäisi nyt jatkuvan myös tulevaisuudessa kunhan yhteistyösopimukset saadaan valmiiksi. 

Filmlike_blogi_uudetjutut
Kuvausarkemme on vähitellen palautumassa normaaliksi. Suunnittelemme ja toteutamme jo aktiivisesti asiakkaidemme kuvausprojekteja, jotka keskittyvät muuhunkin kuin koronan aiheuttamaan poikkeustilaan. Filmlikelle korona ei suinkaan tarkoittanut töiden loppumista, ne vaan muuttivat hetkeksi muotoaan ja pääsimme luomaan nahkaamme uudelleen siinä samassa sopassa – positiivisin lopputuloksin.

Kamerat kohti tulevaisuutta

Arvojemme ytimessä on laadukkaan kuvan ja tarinoiden tuottaminen kohtuullisin kustannuksin erinomaisella palvelulla. Panostamme korkeatasoiseen tuotantoon ja joustavuus sekä monipuolisuus ovat vahvuuksiamme. 

Tiimissämme on yli 40 vuoden kokemus erilaista tuotannoista, joten kuvauksia on ehtinyt olla yksi jos toinenkin. Lähiaikoina tulemme esittelemään myös tiimiläiset kameroiden takaa. Tähtäämme palvelukattauksemme laajentamiseen vahvistamalla rivejämme, jotta voisimme tarjota asiakkaillemme taatusti kaiken tarvittavan, kun puhutaan liikkuvaan kuvaan liittyvistä sisällöistä.

Tällä hetkellä teemme töitä myös sen eteen, että tuomme entistä enemmän esille vahvuutemme ja esittelemme tuotantojamme. Postaamme aktiivisesti esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa mielenkiintoisista keikoista ja tapahtumista arjessamme.
Haluamme tarjota asiakkaillemme ideoita ja inspiraatiota siitä, miten paljon Filmlike_blogi_videotuotannonedutmahdollisuuksia liikkuvan kuvan käyttö tarjoaa myynnissä, markkinoinnissa ja muussa yrityksen toiminnassa. Ihmiset pysähtyvät videoiden ääreen, ja visuaalisella kerronnalla on mahdollista kertoa viestit tehokkaasti.

On etuoikeus saada toteuttaa intohimojaan työelämässä ja nähdä, miten se tuottaa lisäarvoa suomalaiselle liike-elämälle ja yhteiskunnalle laajemminkin. Jatkamme innolla tällä tiellä! 

Tags: videotuotanto, filmlike, videomarkkinointi

Filmlike

Written by Filmlike