Filmlike – Valot, kamera, blogi!

Etätapahtumien uusi aika

Apr 22, 2020 3:09:24 PM / by Filmlike

filmlike - etäosallistuminen - blogi

Tänä keväänä maailma kääntyi sisäänpäin, ja tapamme osallistua tapahtumiin muuttui. Koronavirus muutti myös koko perusarkemme kertaheitolla. Mitä tehdä, että pysymme järjissämme ja saamme bisnekset rullaamaan? 

Nyt on todellinen etäosallistumisen aika, niin töissä kuin vapaalla. Maailma ei saa seisahtua kokonaan, vaikka tilanne kaiken kaikkiaan pysäyttävä onkin. Erilaiset videotuotannot ja livestriimaukset mahdollistavat paljon varsinkin tällaisena aikana, jolloin tavallisimmat tapahtumien toteuttamisen mahdollisuudet on vedetty pois kuin matto jalkojen alta. 

Me Filmlikella pääsimme tekemään jotakin ainutlaatuista heti koronaviruksen tuomien suurien muutosten alkumetreillä. Vesterinen yhtyeineen oli lopettelemassa kiertuettaan, mutta viimeiset keikat jouduttiin perumaan. Lyhyellä varoitusajalla, keskeltä leppoisaa lauantaita, lähdimme illaksi kuvaamaan Korjaamolle keikkaa, joka striimattiin livenä nettiin. Livekeikkaa seurasi yli 10 000 silmäparia ja tallennetta on sen jälkeen katsottu huima määrä, reilussa kahdessa viikossa yli neljännesmiljoona kertaa! Olipa ikimuistoinen mahdollisuus toteuttaa keikka, jota ihmiset voivat seurata turvallisesti kotisohvillaan. Keikka oli erinomainen esimerkki virtuaalitapahtumasta, ja samalla idealla on mahdollista toteuttaa monenlaisia muitakin tapahtumia, näytöksiä ja esityksiä. 

Filmlike - Vesterinen - blogi

 

Etäosallistumisen ajan mahdollisuudet

Viestintäkanavana striimaus saattaa olla jopa tehokkaampi viestin välittäjä kuin paikan päällä koettu tapahtuma, kun se tehdään laadukkaalla kuvalla ja äänellä esitysmateriaalien tukiessa kokonaisuutta. Striimaus toimii mainiosti myös esimerkiksi sisäisen viestinnän välineenä ja koulutuksissa.

Oli kyse sitten yrityksen webinaarista, keskustelustudiosta tai asiaohjelman tyyppisestä toteutuksesta, saamme esimerkiksi viestiseinän avulla parin asiantuntijan keskustelun interaktiiviseksi osallistamalla katsojatkin mukaan. Myös osa asiantuntijoista voi osallistua keskusteluun etäyhteydellä vaikkapa toiselta puolelta maailmaa. Toteutustapa sopii erinomaisesti erilaisten aihealueiden kanssa käytettäväksi: sijoitusmaailman, terveysasioiden, urheilun tai vaikkapa politiikan aiheiden paneelikeskusteluun.

Livestriimaus on aiemmin tarkoittanut Filmlikelle etupäässä yritysviestinnän tapahtumia, mutta tänä keväänä olemme murtautuneet kulttuurin areenoille. Turun Linnateatterin kanssa toteutamme yhteistyökumppanina teatteria livenä suoraan kotisohville. Lähtökohtaisesti kameroille tehdystä teatteriesityksestä saamme aivan eri tavalla kaiken irti, toisin kuin jos kuvaisimme salissa olevalle yleisölle esitettävää näytöstä. Uudenlainen aluevaltaus on myös stand up -show livestriimattuna. Eikös kuulostakin mielenkiintoiselta?

Monella meistä on toisinaan normaaliarjessakin se tunne, että olisipa mukava nauttia teatteriesityksestä, mutta erinäisistä käytännön syistä ei sinne teatteriin lähteminen käy sormia napsauttamalla. Livestriimaukset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden helppoon teatterielämykseen, matalan kynnyksen tsekata vaikka itsellekin vieraampien genrejen esityksiä, ja katsoa esitystä toiselta puolelta Suomea. Mukavana bonuksena on sekin, että näinä korona-aikoina saa autettua ahtaalle ajautuneita taiteilijoita tekemään työtään.  

 

Miten tästä eteenpäin?

Vallitsevasta tilanteesta voimme myös yrittää ottaa hyötyä irti yhdessä. Tarjolla on paljon uudenlaisia kuvausmahdollisuuksia. Milloin muulloin esimerkiksi toimitilat ovat yhtä tyhjillään päivänvalossa kuin nyt? Me Filmlikella ideoimme parhaillaan innokkaasti uusia tapoja edesauttaa yrityksiä ja viihdyttää kansaa tässä haastavassa tilanteessa. 

Filmlike - blogi - sali

Ota meihin yhteyttä, jos mietit voisiko jokin palvelumallimme sopia tarpeeseesi juuri nyt tai sitten, kun arki alkaa palautua normaaliksi. Näiden haastavien aikojen yli voittajina selviävät vankimmin ne, jotka eivät lamaannu: he jotka ovat tarvittaessa valmiina astumaan myös oman boksin ulkopuolelle tai kaivavat tämän tilanteen uudenlaiset edut hyötykäyttöön.

 

Tutustu sivuillamme lisää etätapahtumien toteutustapoihin: http://www.filmlike.fi/kampanja/

Yhteystietomme löydät myös helposti tästä.

 

Tags: videotuotanto, etäosallistuminen, etätapahtuma, webinaari, livestream, livestriimaus, virtuaalitapahtuma

Filmlike

Written by Filmlike